Ingrediente:
- 1 cana orez
- 4 foi Nori (alge)
- file de somon afumat sau batonase de crab (surimi)
- 1 morcov mare
- 1 castravete mare
- 3 linguri otet
- 1 lingura zahar
- 1 linguritza rasa sare
- sos de soia
- wasabi
- 1 cana orez
- 4 foi Nori (alge)
- file de somon afumat sau batonase de crab (surimi)
- 1 morcov mare
- 1 castravete mare
- 3 linguri otet
- 1 lingura zahar
- 1 linguritza rasa sare
- sos de soia
- wasabi
Peste cana de orez se toarna 3 cani de apa si se fierbe la foc mare 2 minute, la foc mediu 5 minute si la foc mic mic 10 minute, cand e gata se lasa la racorit cam 3 minute. Separat amestecati otetul, zaharul si sarea si turnati peste orez si amestecati usor sa nu se striveasca boabele de orez. Morcovul , castravetele, fileul de somomn si surimi se taie pe lung fasii. Intindeti pe masa o planseta de bambus si pe ea intindeti cu grija foaia de nori. Un sfert din orez il intindeti pe foaie sa ocupe cam 3/4 din foaia de nori si intr-un capat puneti o fasie de morcov, castravete, surimi/somon si se ruleaza cu grija sa nu se rupa foaia. Se procedeaza la fel si pentru celelalte trei foi si la final taiati rulourile in bucati de aproxiamtiv 3 cm grosime cu un cutit cu lama lata si dupa fiecare taiere udati lama ca sa nu se prinda orezul si sa se turteasca ruloul. Se serveste cu sos de soia si wasabi.
2 comentarii:
am o intrebare, de unde iau acele foi de alge? in rest, felicitari pt rabdare si pentru retete
salut lutza. merci pentru aprecieri. acele foi de alge le gasesti in hipermaket la raionul de sosuri diverse (chinezesti, vietnameze...)
pentru prima data poti cumpara un kit pt sushi care contine si acea planseta din bambus pentru rulare. spor la gatit!
Trimiteți un comentariu