joi, 10 februarie 2011

Briose cu visine si scortisoara


 Ingrediente (27 muffins, 6 cm diametru):
- 460 g faina
- 4 lingurite praf de copt
- 130 ml ulei floarea soarelui
- 300 g zahar
- 2 oua
- 350 ml lapte
- un praf de sare
- visine din compot

Pentru glazura:
- 100 gr unt
- 180 gr zahar
- 1 lingurita cu varf praf de scortisoara

Se amesteca pana la omogenizare ingredientele pentru aluat (exceptand visinele din compot). Intre timp preincalzim cuptorul la 170 grade C. Punem hartiile pentru muffins in tava speciala si turnam aluat atat cat sa umple hartiile 2/3 din volum. Apoi punem cate o visina peste fiecare.


Dam tava la copt pentru 25 minute. In ultimile 2 minute putem folosi ventilatorul in caz ca briosele arata mai palide. Cand sunt gata, le scoatem la racorit pe un platou pentru cateva minute, timp in care pregatim ingredientele pentru glazura.


Punem untul intr-un bol mic si il topim la cuptorul cu microunde. Zaharul il amestecam bine cu praful de scortisoara. Luam fiecare briosa si ii inmuiem partea de deasupra in untul topit si imediat o dam prin zaharul cu scortisoara.


Sunt foarte pufoase si se mananca intr-o veselie :D

2 comentarii:

Bucate apetisante spunea...

Ma bucur c-am gasit reteta asta de briose. Chiar acum ma pun sa o fac.
Dragutica foc mititica ta, mi-a amintit de nepotica mea care mi e cam de aceeasi varsta.
Weekend placut iti doresc!

Marina spunea...

iti multumesc pentru aprecieri! sarbatori frumoase sa aveti!