joi, 29 ianuarie 2009

Paine ARICI bicolora


pentru aluatul verde:
- 250 g faina
- 7 cuburi de spanac congelat (se poate folosi si proaspat)
- sare
- o lingura de ulei
- 15 g drojdie proaspata
- apa

Spanacul se marunteste fin la robot si apoi din toate ingredientele se face aluatul.


pentru aluatul rosu:
- 300 g faina
- 1/4 sfecla rosie
- sare
- o lingura de ulei
- 15 g drojdie proaspata
- apa

Sfecla se marunteste fin la robot si apoi din toate ingredientele se face aluatul.


Se lasa la dospit 40 min. Cand este crescut, intindem aluatul rosu si in mijloc asezam aluatul verde apoi il invelim. Trebuie sa rezulte o bila rotunda. Punem bila de aluat in tava cu hartie de copt si infigem deasupra seminte decojite de dovleac. Mai lasam la crescut 20 min, timp in care preincalzim cuptorul la 185 grade C. Tinem painea in cuptor 40 min.




Un comentariu:

Unknown spunea...

DR.ANCA
Foarte bine arata painica asta. Yam-Yam!