marți, 10 noiembrie 2009

Cartofi scazuti



Aceasta mancare este destul de populara in zona noastra. E foarte usor de facut si este foarte buna. Mi-am amintit de ea in timp ce ma gandeam ce mancare sa mai fac sa mearga cu muraturile. Ei bine, cartofii scazuti se potrivesc de minune! Cred ca n-am mai mancat ~ de 10 ani, de cand eram acasa si ne facea mama.

Ingrediente:
- 700 g pulpe de pui
- 3 cartofi medii
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 cana suc de rosii (sau 2 linguri de pasta)
- 2 frunze de dafin, sare, piper, 2 linguri ulei

Intr-o cratita se pun la fiert pulpele si o frunza de dafin.
Se toaca marunt ceapa, morcovul se taie rondele si cartofii se taie in cuburi.
Separat, in alta cratita incingem uleiul si calim ceapa si morcovul. Turnam sucul de rosii si cartofii, condimentam cu sare, piper, frunza de dafin si lasam la inabusit 5 minute. Adaugam pulpele fierte deja si turnam supa cat sa cuprinda toata compozitia. Lasam la foc mic pana cand se fierb cartofii.
Se serveste cu paine calda si muratuuuuuri :D

Niciun comentariu: