poza la stanga
pentru aluat:
- 250 gr faina
- 4 linguri miere
- 1 varf sare
- 50 gr unt moale
- 70 ml lapte caldut
- 15 gr drojdie proaspata
- 1 ou
- coaja lamaie
- 1 fiola esenta de lamaie
pentru umplutura:
- 200 g nuci macinate
- 1 lingura de cacao
- 1 lingura zahar pudra
- 1 albus de ou
- 6 cuburi mari de rahat colorat
Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus, care se lasa la dospit o ora.
Intre timp pregatim umplutura. Batem albusul spuma tare si apoi il amestecam cu o lingura de cacao, nucile macinate si zaharul. Separat, in alt bol, taiem rahatul cubulete mici.
Cand aluatul e dospit il impartim in doua. Intindem prima bucata de aluat in forma dreptunghiulara peste care punem bucatelele de rahat si apoi rulam. Punem rulada in tava cu hartie de copt.
Intindem si cealalta bucata de aluat peste care intindem umplutura cu nuci si o punem in acewasi tava, peste rulada cu rahat.
Lasam sa se odihneasca la caldut ~25 minute si apoi il coacem 40 minute la 180 grade C. In ultimile 10 minute, ungem cozonacul cu galbenus de ou.
Se taie cand se racoreste.
- 250 gr faina
- 4 linguri miere
- 1 varf sare
- 50 gr unt moale
- 70 ml lapte caldut
- 15 gr drojdie proaspata
- 1 ou
- coaja lamaie
- 1 fiola esenta de lamaie
pentru umplutura:
- 200 g nuci macinate
- 1 lingura de cacao
- 1 lingura zahar pudra
- 1 albus de ou
- 6 cuburi mari de rahat colorat
Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus, care se lasa la dospit o ora.
Intre timp pregatim umplutura. Batem albusul spuma tare si apoi il amestecam cu o lingura de cacao, nucile macinate si zaharul. Separat, in alt bol, taiem rahatul cubulete mici.
Cand aluatul e dospit il impartim in doua. Intindem prima bucata de aluat in forma dreptunghiulara peste care punem bucatelele de rahat si apoi rulam. Punem rulada in tava cu hartie de copt.
Intindem si cealalta bucata de aluat peste care intindem umplutura cu nuci si o punem in acewasi tava, peste rulada cu rahat.
Lasam sa se odihneasca la caldut ~25 minute si apoi il coacem 40 minute la 180 grade C. In ultimile 10 minute, ungem cozonacul cu galbenus de ou.
Se taie cand se racoreste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu