vineri, 16 ianuarie 2009

Pui sote cu varza de Bruxelles


- piept de pui
- 600 g varza de Bruxelles
- 300 ml lapte
-1 lingura de faina
- 150 gr smantana
- 1/2 pachet de unt
- sare
- piper

Se fierbe pieptul de pui. Varza de Bruxelles se opareshte in apa cu sare. Dupa ce se racoreste carenea, se taie in bucatzi potrivite, se pune unt la topit in tigaie si apoi bucatile de pui, apa, sare si se lasa la foc mic 10 minute.
Intre timp, se desface intr-o craticioara, faina cu laptele si smantana. Se pune craticioara pe foc si se adauga restul de unt si se lasa sa fiarba pana se mai ingroasa sosul.
Cand sosul si carnea sunt gata, se ajunge la faza finala:
intr-o cratitza se pune varza peste care se toarna sosul, apoi compozitia din tigaie.
Se lasa la fiert, la foc mic, cca 30 de minute, amestecand din cand in cand. Cu vreo 10 minute inainte de a inchide focul, se condimenteaza cu sare si piper.

Noi l-am servit cu bastonase cu parmezan.


Niciun comentariu: