luni, 12 ianuarie 2009

Paine cu spanac


- 1 lingurita zahar
- 2 lingurite sare
- 700 g faina
- 1 cub de drojdie proaspata (50g)
- 350 ml apa calduta
- 3 linguri ulei
- 150 g spanac congelat

Drojdia se inmoaie in apa calduta impreuna cu zaharul. Intr-un vas mai mare amestecam faina cu sarea. Deasupra turnam uleiul. Se face o adancitura mica si se toarna drojdia inmuiata. Se framanta aluatul pana raman mainile curate.Daca folositi spanac congelat se pune sa se dezghete. Se imparte aluatul in doua jumatati egale si una dintre ele se amesteca cu spanacul. din cauza spanacului ud se poate sa mai fie nevoie de inca putina faina. Se lasa la dospit cele doua bucati ~ 40 min. Pe o planseta tapetata cu faina intindem bucatile de aluat (deasupra sa fie turta cu spanac) apoi se ruleaza si se pune in tava cu hartie de copt.


Preincalzim cuptorul la 180 grade C in timp ce painica mai sta cam 20 min in preajma cuptorului.
Se lasa la cuptor 20 min apoi o ungem cu ou batut si cu susan si o mai lasam 20 min.
Este o painica delicioasa!
Si in sectiune: foarte pufoasa!

Niciun comentariu: