vineri, 16 ianuarie 2009
Tarta cu pere si mac
pentru aluat:
- 100g crema de branza
- 2 linguri lapte
- 4 linguri ulei de floarea soarelui
- 50 g zahar pudra
- 1 ou
- 1 plic praf de copt
- 250 g faina
pentru crema:
- 3 pere
- 100 g mac
- 40 ml lapte
- 2 albusuri
- 1 ou
- 150 g zahar
pentru firimituri:
- 100 g faina
- 1 lingura mac
- 3 linguri zahar
- 40 g unt
Pentru aluat amestecam toate ingredientele bine cu robotul pana avem o coca fina si elastica. Spalam perele, le taiem jumatati si pregatim umplutura de mac.
Macul, zaharul si laptele se dau in clocot si se lasa sa se raceasca bine. Se bat apoi albusele+oul intreg si la final punem si compozitia de mac. Rezulta ceva destul de subtire . Forma de tarta se unge si pudreaza cu faina si se intinde aluatul in ea. Se inteapa de mai multe ori cu furculita. Asezam jumatatile de pere peste aluat,cu partea bombata in sus. se toarna deasupra amestecul de mac si se pune tarta la cuptor 10 min la 185 grade C (cuptorul incalzit inainte).
Pregatim firimiturile: frecam intre palme faina, macul, untul si zaharul pana rezulta un aluat ca niste firimituri. Se presara firimiturile cat mai uniform peste tarta scoasa din cuptor si apoi se mai coace 40min la 180grade C.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu