duminică, 22 februarie 2009

Chifle frantuzesti cu onduleuri



O specialitate frantuzeasca si belgiana.

Ingrediente pentru 8 chifle:
- 400 g faina alba
- 1,5 lingurita sare
- 1 linguria zahar
- 15 g drojdie proaspata
- 120 ml lapte caldut
- 175 ml apa calduta

Faina, sarea si zaharul se amesteca intr-un bol. Se face o gaura in mijloc si se toarna pasta rezultata din lapte si drojdie. Se presara o parte din faina de pe margini si se lasa la temperatura camerei ~ 20 min (pana cand amestecul incepe sa faca bule). Se adauga apa si se amesteca pana obtinem un aluat moale si elastic. Se acopera cu o folie si se lasa la dospit pana cand isi dubleaza volumul. Cand este crescut se aplatizeaza si se mai lasa la odihnit 5 minute apoi se imparte in 8 bucati egale pe care le modelam in forma de minge si le alnungim nitel. Se pun in tava cu hartie de copt si se presara putina faina peste ele. Se acopera cu o folie si se mai lasa la dospit 30 min. Cu mana unsa cu putin ulei in lateral se apasa pe mijlocul fiecarei chifle pentru a face o crapatura adanca. Se mai lasa 15 min , timp in care preincalzim cuptorul la 230 grade C. pentru a obtine niste chifle mai pufoase si cu coaja mai moale, se pune un vas cu 250 ml apa sub tava. Se tin la cuptor 15 min sau pana cand devin aurii.



Niciun comentariu: