Aceasta tarta am pregatit-o in acelas mod cu cea de mere si a iesit chiar mai buna!
Ingrediente pentru aluat:
- 2 oua
- 8 linguri zahar brun
- 9 linguri ulei
- 9 linguri lapte
- 12 linguri faina
- 1 pliculet praf de copt
- 1/2 fiola esenta de vanilie
- 2 linguri cu fulgi de migdale
Ingrediente pentru umplutura:
- 800 g dovleac curatat
- 1 lingura rasa scortisoara macinata
- un varf de lingurita de nucsoara macinata
- 4 linguri de zahar brun
- 50 g unt
- 1/2 fiola esenta de vanilie
- o mana de stafide
Pentru decor:
- 3 linguri fulgi de migdale
- miere
Curatam dovleacul si il dam prin razatoare. Il calim in tigaie impreuna cu restul de ingrediente pentru umplutura.
Cat umplutura se raceste, pregatim aluatul. Batem ouale cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul apoi adaugam restul de ingrediente pe rand. Pregatim o tava cu margini detasabile si turnam in ea jumatate din aluat. Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 10 minut e. Scoatem tava din cuptor, turnam umplutura de dovleac si apoi restul de aluat deasupra. Se mai tine la cuptor 30 minute.
Cand este gata, scoatem tava din cuptor si lasam putin sa se racoreasca inainte sa facem transferul pe o farfurie mare. Pentru a decora tarta, ungem suprafata cu miere si apoi presaram multi fulgi de migdale.
Se serveste rece, alaturi de un ceai aromat!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu