Ingrediente pentru chiftele:
- 300 g linte verde uscata
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 2 oua
- 2 linguri rase pesmet
- cateva fire de marar
- cateva fire de patrunjel
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- sare, piper
- 2 linguri pesmet si 2 linguri malai pentru tavalit chiftelutele
Ingrediente pentru sos:
- o conserva pulpa de rosii
- cimbru
- sare, piper
- un catel de usturoi
- doua cepe verzi
- ulei de masline pentru prajit
Se fierbe lintea si se lasa la racit. Eu am fiert-o seara si am facut chiftelele a doua zi. Cand se raceste, se scurge bine de apa apoi se amesteca cu legumele tocate marunt si restul de ingrediente. Se framanta un pic compozitia ca sa mai strivim boabele de linte, insa nu pana se face un terci.
Incingem cuptorul la 180 grade C, pregatim o tava cu hartie de copt, formam bilute din compozitia rezultata, le tavalim prin pesmetul cu malai, le asezam in tava si le stropim cu putin ulei.
inainte de bronzare |
Se tin la cuptor 50 minute si se intorc de pe o parte pe alta la jumatatea timpului.
Pentru sosul de rosii incingem uleiul intr-o cratita mica, adaugam ceapa tocata si o calim putin. Adaugam condimentele si rosiile facute pasta, lasam sa dea in cateva clocote si e gata!
Daca aveti si muraturi in camara (musai in saramura:)), atunci masa perfecta este gata ;)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu