marți, 20 noiembrie 2012
Gem de mere
Ingrediente:
- 1,6 kg mere
- 500 ml apa
- 800 g zahar
- 2 batoane de scortisoara
- 1/2 lamaie
- 1,5 cm radacina de ghimbir
Merele se curata de coaja si cotor si se taie felii. Punem apa sa fiarba intr-o cratita. Coaja, cotoarele, batoanele de scortisoara, radacina de ghimbir curatata si feliata subtire se pun intr-o plasa din tifon si se scfunda in cratita cu apa clocotinda. Alaturi se rastoarna si merele curatate. se lasa pe foc timp de 30 minute pana cand se inmoaie merele. Plasa se scoate, se scurge bine si se arunca. Peste merele din cratita turnam zaharul si sucul de la jumatatea de lamaie. Mai tinem pe foc foarte mic amestecand cat mai des ~ 45 min. Trebuie sa obtinem consistenta unui pireu gros.
Borcanele si capacele le spalam si le introducem in cuptorul incins la 150 grade C timp de 15 minute pentru a se steriliza. Turnam gemul in borcanele inca fierbinti. Umplem borcanele cat mai mult posibil, inchidem bine de tot capacele si le punem cu gura in jos, invelite intru-un prosop gros (sau patura) pentru a se raci treptat.
Din aceasta cantitate am obtinut 4 borcanele de 400 ml si 1 borcanel de 200 ml.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu