luni, 19 noiembrie 2012

Cous-cous cu somon si sos de usturoi


Ingrediente pentru somon:
- 800 g somon file proaspat
- 1/2 lamaie
- ulei de masline
- sare
- boabe de piper verde
- 1 frunza de dafin
- rozmarin

Ingrediente cous-cous:
- 3/4 cana cous-cous bio
- 1/2 ceapa de apa
- 1 morcov
- 2 rosii
- sare
- 1 frunza de dafin

Pentru sos:
- 150 g iaurt simplu
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura ulei de masline
- 1/2 lamaie
- sare, piper
- cateva fire marar si patrunjel

Alegem o tava in care sa coacem somonul, o stropim putin cu ulei si apoi asezam fileul in ea. Presaram sarea, boabele de piper verde, rozmarinul, frunza de dafin deasupra somonului, stropim iarasi cu putin ulei si impodobim cu rondele de lamaie. Tinem fileul la cuptorul incins la 180 grade C timp de 50 minute. Cat timp se face somonul, pregatim sosul si cous-cousul.

Ceapa tocata o calim intr-o cratita, apoi adaugam morcovul taiat rondele si rosiile cuburi. Adaugam sarea si frunza de dafin. Pana cand se calesc legumele, putem turna apa fiarta peste cous-cous, separat in alt vas. Cous-cousul se gateste foarte repede, nu are nevoie de mult timp de fierbere, se va umfla imediat de la apa fiarta. Cand legumele sunt gata, adaugam cous-cousul si inca doua masuri de apa. Il mai tinem pe foc ~ 5 minute.


Pentru sosul de iaurt stoarcem sucul de la lamaie si il amestecam cu usturoiul pisat, iaurtul, uleiul sarea si piper dupa gust. Adaugam si cateva fire de verdeata tocata. Este un sos aromat, fin si foarte gustos care completeaza de minune meniul de mai sus :)

Sosul care mai are putin si ajunge pe pereti, la cat de energic il amesteca Sofia :))

Niciun comentariu: