luni, 23 februarie 2009

Fougasse din faina integrala cu masline


O painetraditionala franceza.

Ingrediente pentru 2 fougasse:
- 400 ml apa
- 2 linguri ulei de masline
- 700 g faina integrala
- 2 lingurite de sare
- 2 lingurite de zahar
- 25 g drojdie proaspata
- 100 g masline negre taiate marunt

Se face aluatul din toate ingredientele apoi se pune pe masa presarata cu faina si se aplatizeaza. Se presara maslinile si se impatureste aluatul de 3 ori, pentru a le incorpora. Se lasa la dospit 30 min apoi se imparte aluatul in 2 bucati egale. Se intinde fiecare bucata de aluat in forma dreptunghiulara de ~ 25 cm si se fac cate 5 taieturi pe diagonala, prin tot aluatul dar lasand marginile netaiate. Se aseaza pe tava cu hartie de copt si se ung cu putin ulei de masline.



Se lasa la odihnit 30 min, timp in care preincalzim cuptorul la 22o grade C. Se tin la cuptor 25 min.

Niciun comentariu: