luni, 23 februarie 2009

Pain aux noix (paine cu nuci)


Ingrediente pentru 2 paini:
- 50 g unt
- 350 g faina integrala
- 115 g faina alba
- 1 lingura de zahar brun
- 1,5 lingurita sare
- 20 g drojdie proaspata
- 275 ml lapte caldut
- 175 g miez de nuca

Asezati untul intr-o tigaie si incalziti pana cand se topeste si devine maroniu. Se lasa la racit. Amestecati faina, sarea si zaharul si faceti o gaura in mijloc. Se amesteca drojdia cu laptele si se toarna peste faina. Treceti untul topit printr-o sita si turnati-l peste celelalte lichide. Se framanta aluatul pana cand devine moale si elastic. Se lasa la dospit timp de o ora intr-un vas acoperit cu o folie. Cand aluatul a crescut, rasturnati-l pe masa si aplatizati-l. Presarati nucile iar apoi rasuciti aluatul si il mai lasati la odihnit 30 min. Apoi il impartiti in 2 parti egale. Fiecare parte o modelati in forma unei mingi. Se aseaza in tavile cu hartie de copt si se mai lasa 45 de minute sau pana cand isi dubleaza volumul. Preincalziti cuptorul la 220 grade C. Cu un cutit crestati fiecare paine de 3 ori. Coaceti 35 min.

Este o paine foarte gustoasa si hranitoare!


Niciun comentariu: