luni, 23 februarie 2009

Paine cu pesto


Ingrediente:
- 140 ml lapte
- 150 ml apa
- 2 linguri ulei de masline
- 450 g faina alba
- 1,5 lingurite zahar
- 1 lingurita sare
- 20 g drojdie proaspata
- 100 g sos pesto

Se face aluatul din apa si laptele caldut, drojdie, faina, sare, zahar si uleiul. Se la sa la dospit pana cand isi dubleaza volumul. Cand este gata, se aplatizeaza si se intinde in forma dreptunghiulara cu o grosime de 2 cm. Se intinde sosul pesto peste aluat, lasand o margine de ~ 1 cm curata. Se ruleaza, se ascund capetele de desubt si se aseaza in tava cu hartie de copt cu partea lipita in jos. Se acopera ajuatul cu o folie si se lasa la caldura 45 min. Se incalzeste cuptorul la 220 grade C. Cand aluatul a crescut se indeparteaza folia, se unge cu putin ulei de masline si se fac cateva taieturi in zig-zag. Se coace 30 min. Se lasa la racit pe un gratar metalic.


Niciun comentariu: