Paine de origine italiana cu forme deosebite.
Ingrediente pentru 12 rulouri:
- 450 g faian alba
- 2 lingurite sare
- 15 g drojdie proaspata
- 250 ml apa calda
- 60 ml ulei de masline extra virgin + 1 lingura pentru ungerea aluatului.
Faina si sarea se pun intr-un vas si se face o groapa in mijloc. Intr-o cana se dizolva drojdia in apa si se toarna peste faina. Se framanta aluatul pana cand devine moale si elastic. Se lasa la crescut pana cand isi dubleaza volumul.
Se pune aluatul pe o suprafata de lucru presarata cu faina si se imparte in 12 bucati egale.
- Pentru a obtine filoncini (rulouri) se intinde fiecare bucatica de aluat in forma ovala si se ruleaza. Se pun rulourile in tava cu hartie de copt si se ung cu putin ulei de masline si se lasa la odihnit 30 min.
- Pentru a obtine carciofi ( in forma de anghinare), se modeleaza fiecare bucata de aluat in forma de minge si se pune in tava. Se unge cu ulei si se lasa la dospit 30 min. Intre timp preincalzim cuptorul la 200 grade C. cu ajutorul unei foarfeci se fac 5 taieturi in aluat , la o adancime de 5 mm, in forma de cerc, iar apoi inca 5 taieturi pe margini. Se dau la cuptor pentru 15 min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu