joi, 3 ianuarie 2013
Tarta cu spanac si blue cheese
Reteta acestei tarte cu gust intens dar in acelasi timp rafinat, am preluat-o de aici. Am respectat toti pasii insa mi s-a parut ca ar trebui sa stea ceva mai mult timp la cuptor decat zicea autoarea.
Ingrediente pentru aluat:
- 200 g faina
- 1 lg sare
- 100 g unt moale
- 1 ou
- 3 Lg apa
Ingrediente pentru umplutura:
- 2-3 Lg ulei
- 500 g ceapa
- 1 Lg zahar brun
- 100 ml vin rosu
- 25 g unt
- 250 g spanac (eu am folosit cuburi congelate)
- sare, piper
- 200 ml smantana
- 200 g branza cu mucegai (blue cheese)
- 4 oua
Formam aluatul din ingredientele de mai sus, il invelim intr-o folie alimentara si il punem la frigider pentru cel putin 30 minute. Dupa ce aluatul a stat suficient timp la frigider, il intindem cu sucitorul si il punem in tava de tarta. Este necesara o tava mai inalta, cea cu marginile detasabile este perfecta. Intindem bine aluatul astfel incat marginile sa cuprinda toata tava si rasucim un pic marginile spre exterior sa nu cada in tava in timpul coacerii. Se incinge cuptorul la 180 grade C. In tava cu aluatul turnam multe boabe de fasole ca sa nu permita acestuia sa isi modifice forma in timpul coacerii. Dam la cuptor pentru 10 minute, scoatem boabele de fasole si apoi mai lasam aluatul inca 5 minute la cuptor.
In timp de sta aluatul la frigider si cat se coace mai apoi, pregatim umplutura pentru tarta. Incingem uleiul in tigaie, tocam marunt cepele si le calim in ulei pana cand devine lucioasa, apoi adaugam zaharul brun si vinul rosu. Se mai tine pe foc pana cand se evapora tot lichidul si apoi lasam compozitia la racit.
Intro alta cratita topim untul si punem deasupra spanacul tocat. amestecam pana cand obtinem o compozitie omogena si este calduta. lasam la racit.
In alta cratita, la foc mic, se pune smantana si branza mucegaita si se amesteca cu o paleta pana cand se topeste. Si aceasta compozitie se lasa la racit. Cand e rece se amesteca cu 4 oua batute.
Cand toate sunt pregatite, trecem la asamblarea tartei: in tava punem primul strat de ceapa, apoi urmeaza cel de spanac si la final stratul de branza.
Se da la cuptorul incins la 160 grade C pentru 40 minute.
Dupa ce o scoatem din cuptor, o lasam la racorit o jumatate de ora ianinte sa o scoatem din tava. Cu mare grija desprindem marginile de aluat de tava si apoi scoatem marginea detasabila a tavii. Cine are curaj, poate transfera tarta pe un platou fara fundul tavii. Eu am reusit insa tarta s-a ales cu o mica crapatura pe mijloc.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu