miercuri, 9 ianuarie 2013

Taitei de casa


Ingrediente:
- un ou
- faina cat cuprinde

Intrun bol spargem un ou si putin cate putin adaugam faina pana cand obtinem un aluat omogen, elestic si nelipicios. Impartim aluatul in doua si intindem fiecare bucata cu sucitorul pana cand obtinem o foaie cat mai subtire si pana cand facem febra musculara in brate. Turtele obtinute se lasa la uscat cel putin o jumatate de ora pe un prosop de bucatarie curat si presarat cu putina faina. Se taie turta in cateva fasii care se suprapun mai apoi si se taie taiteii cat mai fin cu putinta. In supe, taiteii se mai umfla si trebuie sa tinem cont de acest aspect. Daca ne dorim niste supe cu aspect mai placut, taiteii trebuie sa fie cat mai fin taiati (1 mm grosime).
Din aceasta cantitate de taitei pot face doua supe. Partea de taitei care ramane se lasa sa se usuce bine bine cam o zi si apoi se depoziteaza intr-un borcan sau punga textila.

Niciun comentariu: