joi, 13 decembrie 2012
Salam de biscuiti
Reteta preluata de aici.
Ingrediente:
- 300 g biscuiti
- o mana fulgi de migdale (nuca, rahat, stafide)
- 200 g zahar
- 120 g unt
- cateva picaturi esenta de rom
- 60 ml lapte
- 2 linguri cacao
Biscuitii se macina la robot, masina de tocat sau cu sucitorul intr-o punga. Se amesteca cu esenta de rom, fulgii de migdale si praful de cacao.
Punem o cratita pe foc in care turnam laptele, untul si zaharul. Oprim focul cand untul si zaharul s-au topit.
Dupa ce compozitia se racese, se toarna peste biscuitii macinati si se amesteca pana la omogenizare.
Se tapeteaza cu folie alimentara o cana sau un pahar apoi se umple cu aluatul obtinut si se indeasa cat mai bine. Strangem si legam folia si dam salamul la frigider cateva ore, pana cand se intareste bine si poate fi taiat frumos in felii.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu