sâmbătă, 8 decembrie 2012

Cartofi surpriza



Aceasta reteta am preluat-o din Cartea Regala de bucate dar am facut niste mici modificari.

Ingrediente:
- 5 cartofi de marime dedie
- 50 g unt
- 50 g branza telemea
- 5 oua de prepelita
- sare, piper
- busuioc uscat

Cartofii se spala si se ung cu ulei. Se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins la 200 grade C pentru 1 ora.  Cand sunt gata, ii scoatem din cuptor, ii lasam cateva minute sa se racoreasca si taiem, precum un capac treimea de sus a cartofului. Cu ajutorul unei lingurite, scobim miezul cartofului lasand peretii cam de 5 mm grosime, dar cu grija sa nu se rupa.  Miezul cartofului il amestecam cu sarea, piperul, untul la temperatura camerei si branza data prin razatoare. Umplem cartofii cu aceasta compozitie si lasam o mica adancitura pe mijloc, astfel incat sa incapa un ou de prepelita. Spargem cate un ou pe fiecare cartof, presaram cu putin busuioc uscat si mai dam tava la cuptor pentru inca  8 minute. 
Capacele cartofilor le pastram pentru ornare. Daca mai ramane umplutura din cartof si branza, o folosim pentru ornare sau o mancam separat.
Este de mare efect pentru copii.


Niciun comentariu: