joi, 29 octombrie 2009

Papanasi fierti


Un desert foarte potrivit pentru copiii mici :D


Ingrediente pentru papanasi:
- 500 g branza dulce de vaci
- 2 oua
- 1 varf de cutit sare
- 4 linguri de faina
- 1,5 linguri de gris
- 2 linguri de zahar
- 1 plic zahar vanilat

Ingrediente pentru pesmet:
- 6 linguri de pesmet
- 4 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
- 1 lingurita praf scortisoara

- smantana+zahar (optional)

Intr-un castron amestecam branza, sarea, ouala si zaharul pana cand se omogenizeaza. Apoi amestecam si faina, grisul, zaharul vanilat.
Intr-o tigaie rumenim pesmetul amestecand continuu. La sfarsit oprim focul, adaugam zaharul si scortisoara si le amestecam.
Intr-o cratita punem apa la fiert si cand da in clocot, modelam cu mainile mici bilute de aluat pe care le aruncam in apa. Ii lasam pana cand se ridica la suprafata (sunt gata foarte repede, maxim 1 min). Ii scoatem si ii tavalim prin pesmetul pregatit.

Se servesc cu smantana putin indulcita!

Mai jos vedeti poza cu papanasii gata si mana copilului care atenteaza inainte de a fi invitat:


Niciun comentariu: