marți, 19 mai 2009

Turte englezesti


Sunt perfecte servite calde, cu unt, sunca sau ou si o cana de ceai :)

Ingrediente pentru 15 turte:
- 350 g faina alba
- 100 g faina integrala
- 2 lingurite de sare
- 150 ml lapte caldut
- 1 lingurita de zahar
- 15 g drojdie proaspata
- 1 lingurita ulei de masline
- faina de orez sau gris pentru decor ( eu am folosit faina de orez)

Se face un amestec din lapte, zahar, drojdie si ulei. Acest apestec se toarna intr-un vas , peste faina. Se amesteca pana cand aluatul devine neted si elastic. Se las ala dospit in loc caldut 40 min. Se rastoarna aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se intinde pana cand capata o grosime de 1 cm. Cu ajutorul unei cani decupam 15 bucati rotunde. Se presara cu faina de orez sau gris si se aseaza pe o tava presarata cu faina. Se lasa la dospit 30 min.

Incalzim o plita sau o tigaie teflonata (fara sa o ungem cu ulei sau unt) si coacem turtele la foc mic, aproximativ 7 min pe fiecare parte (pana cand se rumenesc).

Se racoresc pe un gratar!


2 comentarii:

Ala Oancea spunea...

Yammy ! Foarte bune trebuie sa fie.

Marina spunea...

da, au fost delicioase :)