marți, 19 mai 2009

Pain Bouillie

Acesta este un mod vechi de a prepara paine de secara.
Este o paine foarte aromata! Ideal a se consuma cu unt si branzeturi!


Ingrediente pentru terci:
- 250 g faina de secara
- 450 ml apa clocotita
- 1 lingurita de miere

Ingrediente pentru aluat:
- 7 g drojdie proaspata
- 100 ml apa calduta
- 2 lingurite de seminte de chimion
- 2 lingurite de sare
- 350 g faina alba
- ulei de masline, pentru ungere

Intrun vas mare se aseaza faina de secara peste care turnam apa clocotita. dupa 5 minute se amesteca si mierea. Se acopera cu o folie si se lasa intr-un loc caldut timp de 12 h.
Dupa 12 h preparam aluatul. Se amesteca drojdia cu apa si se toarna peste terci impreuna cu semintele de chimion si sarea. Treptat se adauga faina si se amesteca bine pana cand se obtine un aluat tare. Se framanta pana cand aluatul devine neted si elastic. Se acopera cu o folie si se lasa la dospit 90 min. Cand isi dubleaza volumul, il taiem in doua parti egale si intindem fiecare bucata in forma de dreptunghi, apoi se ruleaza. Se aseaza in tavi, se acopera cu folie si se lasa la dospit din nou, timp de 1 h.
Intre timp preincalzim cuptorul la 220 grade C. Ungem painea cu ulei de masline si cu un cutit facem cate 2 taieturi.


Se coace timp de 30 min, iar apoi se reduce temperatura cuptorului la 190 grade C si se mai coace inca 20 min. Cand este gata, se scoate pe un gratar pentru a se raci.


Niciun comentariu: