vineri, 1 iulie 2011

Pizza cu dovlecei si rosii


Este o pizza foarte gustoasa cu blat pufos.

Pentru blat:
- 300 g faina alba
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita sare
- o lingurita zahar
- 15 g drojdie proaspata
- 150 ml lapte


Pentru umplutura:
- 200-250 g mozzarella data prin razatoare
- 2 linguri parmezan ras
- 4-5 linguri telemea data prin razatoare
- 1/2 dovlecel curatat de coaja
- 2 rosii
- 1 lingurita oregano


Se framanta aluatul si se lasa la dospit 30 minute apoi il intindem in forma de dreptunghi cu mainile unse cu ulei. Punem aluatul in tava de cuptor. Amestecam cele 3 feluri de branza si intindem 3/4 din compozitie peste aluat. Dvlecelul il taiem rondele cat mai subtiri (2-3 mm), rosiile le taiem in felii si le distribuim uniform peste aluat. Deasupra imprastiem restul de branza si presaram cu oregano.




 Se da la cuptorul preincalzit la 200 grade C pentru 25 minute. Se serveste imediat ce e gata.

Niciun comentariu: