miercuri, 19 martie 2014

Fursecuri cu fulgi de ciocolata si dulceata de zmeura



sursa aici. Eu nu am folosit portocala din cauza de copil alergic. Am inlocuit cu lamaie.
Ingrediente:
- 100 g unt 80%
- 1 ou
- 150 g zahar
- 1 lg bicarbonat de sodiu stins in sucul de la jumatate de lamaie
- 450 g faina
- 100 g picaturi de ciocolata
- dulceata de zmeura (sau dupa pofta inimii)
- zahar pudra

Untul la temperatura camerei se bate bine cu zaharul si cu oul. Se adauga bicarbonatul stins in sucul de lamaie, picaturile de ciocolata si treptat - faina. Framantam pana la obtinerea unui aluat omogen. Lasam la odihnit pana cand pregatim tavile si incingem cuptorul.
Formam mici bilute de aluat pe care le turtim si le punem in tava. In mijolc facem o mica adancitura in care vom pune putina dulceata. Se lasa suficienta distanta intre fursecuri pentru a nu se atinge atunci cand se topeste untul in cuptor.
Se tine tava in cuptorul incins la 175 grade C timp de 14-17 minute, in functie de dimensiunea fursecurilor.
Cand sunt gata, se scot la racorit si se pudreaza cu zahar.




Niciun comentariu: