marți, 20 octombrie 2009
Paine Bavareza cu Prune
Ingrediente:
- 90 ml lapte
- 1 ou
- 225 g faina alba
- 1 lingurita de scortisoara
- 1/2 lingurita sare
- 40 g zahar pudra
- 25 g unt topit
- 10 g grojdie proaspata sau 1 lingurita drojdie uscata
- ~700 g prune
- zahar pudra pentru decorare
Se face aluatul din ingredientele de mai sus si se aseaza intr-o tava unsa cu unt sau ulei. prunele se curata de samburi si se taie in sferturi. Se aseaza prunele pe aluat, astfel incat sa se suprapuna usor. Se acopera cu o folie unsa cu unt sau ulei si se lasa la caldura ~30-45 min. Intre timp se incalzeste cuptorul la 190 grade C.
Se coace 30-35 min sau pana cand devine aurie. Se presara zahar pudra si se consuma calda.
Pe masura ce se coace, sucul de prune se scurge spre baza, obtinandu-se astfel o delicioasa prajitura cu fructe.
Prunele pot fi inlocuite cu felii de mere dulci sau cu nectarine.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu