Pentru aluat:
- 2 oua
- 9 Lg ulei
- 9 Lg lapte
- 10-11 Lg faina (nu foarte pline)
- 1 plic praf de copt
- putina sare
Pentru umplututura:
- 250 g branza de vaci
- 250 g mascarpone
- 100 g branza telemea
- 2 oua
- 1 sau 2 legaturi marar
- somon afumat
Se bat ouale impreuna cu sarea pana se spumeaza si se adauga treptat restul de ingrediente pt aluat.
Se unge cu unt o tava cu margini detasabile si se toarna aluatul care trebuie sa fie usor curgator.
Se da la cuptorul incins la 180 grade C pentru 10 minute, timp in care pregatim umplutura.
Dam prin razatoare branza telemea si amestecam cu restum le ingrediente pana la o mogenizare. adaugam si mararul tocat marunt.
Cand trec cele 10 minute, scoatem tava din cuptor si adaugam jumatate din umplutura, asezam uniform fasii taiate din somonul afumat si la final turnam si restul din umplutura deasupra. Reintroducem in cuptor la aceeasi temperatura pentru inca 40 minute.
Tarta se scoate din tava dupa ~20-30 minute de "odihna".
***
Varianta mini:
mini-tarte cu branza si masline |
mini-tarte cu branza si somon |
mini-tarte cu branza si rosii uscate |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu