sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Tarta cu branza si somon


Pentru aluat:
- 2 oua
- 9 Lg ulei
- 9 Lg lapte
- 10-11 Lg faina (nu foarte pline)
- 1 plic praf de copt
- putina sare

Pentru umplututura:
- 250 g branza de vaci
- 250 g mascarpone
- 100 g branza telemea
- 2 oua
- 1 sau 2 legaturi marar
- somon afumat

Se bat ouale impreuna cu sarea pana se spumeaza si se adauga treptat restul de ingrediente pt aluat.
Se unge cu unt o tava cu margini detasabile si se toarna aluatul care trebuie sa fie usor curgator.
Se  da la cuptorul incins la 180 grade C pentru 10 minute, timp in care pregatim umplutura.
Dam prin razatoare branza telemea si amestecam cu restum le ingrediente pana la o mogenizare. adaugam si mararul tocat marunt.
Cand trec cele 10 minute, scoatem tava din cuptor si adaugam jumatate din umplutura, asezam uniform fasii taiate din somonul afumat si la final turnam si restul din umplutura deasupra. Reintroducem in cuptor la aceeasi temperatura pentru inca 40 minute.
Tarta se scoate din tava dupa ~20-30 minute de "odihna".

***

Varianta mini:

mini-tarte cu branza si masline

mini-tarte cu branza si somon

mini-tarte cu branza si rosii uscate


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu