sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Tarta cu ciuperci


Pentru aluat:
- 2 oua
- 9 Lg ulei
- 9 Lg lapte
- 10-11 Lg faina (nu foarte pline)
- 1 plic praf de copt
- putina sare

Pentru umplutura:
- 500 g ciuperci pleurotus
- o ceapa mare
- o legatura de marar
- 50 ml lapte
- 100 g smantana
- 200 g branza de vaci
- 3 oua
- sare, piper

Pentru inceput taiem marunt ciuperile si ceapa si le calim intr-o tigaie cu ulei incins. Le tinem pe foc pana cand scade apa lasata de ciuperci. Cat timp compozitia se racoreste, pregatim aluatul.
Se bat ouale impreuna cu sarea pana se spumeaza si se adauga treptat restul de ingrediente pt aluat.
Se unge cu unt o tava cu margini detasabile si se toarna aluatul care trebuie sa fie usor curgator. Se  da la cuptorul incins la 180 grade C pentru 10 minute, timp in care continuam pregatirea umpluturii. Ciupercile racorite le amestecam cu laptele, smantana, branza de vaci, ouale batute si mararul tocat marunt. Presaram sare si piper dupa gust.
Cand trec cele 10 minute, scoatem tava din cuptor si adaugam umplutura. Reintroducem in cuptor la aceeasi temperatura pentru inca 45 minute si la final, daca este necesar, inca 2 min pe ventilator sa fie mai rumena.
Tarta se scoate din tava dupa ~20-30 minute de "odihna".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu