duminică, 5 ianuarie 2014
Rulada cu mascarpone si capsuni
Ingrediente pentru blat:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 fiola estenta de vanilie
- 1 Lg rasa cacao
Ingrediente pentru umplutura:
- 200 g branza dulce de vaci
- 200 g mascarpone
- 3-4 linguri zahar pudra
- o lamaie
-100 g unt
- capsuni (proaspete sau congelate)
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare si apoi se adauga zaharul si mai mixam 1 minut. Se adauga pe rand galbenusurile, praful de copt cu faina si esenta de vanilie mixand continuu. Intru-un vas mic punem putin din aluatul obtinut si amestecam bine cu cacao pana la omogenizare. Aluatul obtinut il punem intr-o punga alimentara si taiem un pic punga la un varf. Cu aceasta vom desena ce modele dorim pe hartia de copt. Dam la cuptorul incins la 180 grade C pentru 5 minute dupa care turnam restul de aluat alb deasupra si o dam iar la cuptor inca 17 minute. Cand este gata, pe masa intindem un prosop curat si umezit peste care mutam cu grija blatul cu tot cu hartia de copt. Rulam blatul cu tot cu prosop si il lasam sa se raceasca.
Intre timp pregatim umplutura. Radem coaja de lamaie si stoarcem sucul. Impreuna cu acestea amestecam branza de vaci, branza mascarpone, zaharul si untul (la temperatura camerei).
Cand blatul de rulada s-a racorit, il intindem cu grija sa nu se rupa, dezlipim hartia de copt si peste el intindem crema. Peste crema imprastiem bucatele de capsuni. Rulam blatul si il asezam pe un platou. Tinem rulada la frigider cel putin 3 ore sa aiba timp sa se intareasca crema. Inainte de servire taiem marginile pentru a-i da un aspect mai bun,
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu