miercuri, 4 noiembrie 2009
Mini-tarte cu mere
Ingrediente:
- 3 mere
- o mana de miez de nuca
- 2 linguri de zahar
- 1 lingura miere
- 1 lingurita scortisoara
- 100 ml apa
- o foaie de aluat foietaj cumparat (400g)
Merele se curata de coaja si cotoare, se taie felii si se aseaza intr-o tava. Deasupra se presara misezul de numa, zaharul, mierea, scortisoara si la sfarsit turnam apa. Se da la cuptor la 180 grade C pana cand se coc (~20 min).
Intre timp pregatim aluatul. Foaia se mai intinde putin cu facaletul si se taie in 4. Cu o furculita intepam aluatul pe ici-colo. Cu un cutit taiem fiecare bucata de aluat ca in poza de mai jos si apoi ducem colturile pe diagonala. Asezam aluatul intr-o tava cu hartie de copt.
Cand merele sunt gata, le scoatem de la cuptor si punem tava cu aluatul. Il coacem tot la 180 grade C pana cand creste si incepe sa se rumeneasca.
Scoatem minitartele din cuptor si pasam cu o furculita interiorul tartelor ca sa facem loc pentru umplutura. Asezam merele si nucile si le mai dam la cuptor pentru 3 minute cu focul de sus si ventilatorul pornit.
Mie mi-au placut mai mult reci.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu