Aceasta paine are un gust deosebit daca se consuma calda, cu branza de vaci si mai ales daca mai servesti alaturi si o ceapa verde :D.
Pentru o savoare speciala se poate adauga in aluat coaja rasa de la o lamaie si apoi se serveste cu unt ;)
Pentru o savoare speciala se poate adauga in aluat coaja rasa de la o lamaie si apoi se serveste cu unt ;)
Ingrediente pentru 2 painici:
- 500 g faina de orz
- 2 lingurite de sare
- un pliculet cu praf de copt
- 4 linguri de ulei de masline (sau unt topit)
- 240 ml smantana
- 120 ml lapte
Se face un aluat din toate ingredientele si apoi se imparte in doua bucati egale. Fiecare bucata se modeleaza in forma unui disc de ~1cm grosime. Se muta aluatul in tava cu hartie de copt. Cu un cutit se cresteaza in 6 parti egale si cu o furculita se inteapa pe ici-colo. Se preincalzeste cuptorul la 200 grade C. Se coace 20-22 min, pana cand devine aurie.
Se consuma calda!
Un comentariu:
draga mea, ce surpriza!!!
e super blogul tau!!! l-am gasit absolut intamplator si sunt incantata!
am si eu un inceput extrem de timid, uite: http://iubirisiingeri.blogspot.com/
de la tine accept orice sugestii si chiar mai mult decat atat. Cat costa o initiere? :)
te pup cu drag,
Florina
Trimiteți un comentariu