luni, 23 februarie 2009

Pistolet cu faina integrala si secara


Ingrediente pentru 8 chifle:
- 275 ml apa
- 300 g faina integrala de grau
- 50 g faina alba, plus extra pentru decorare
- 120 g faina de secara
- 2 linguri de lapte praf
- 2 lingurite de sare +1 lingurita pentru glazura
- 2 lingurite zahar
- 2 linguri unt
- 20 g drojdie proaspata

Se face aluatul din toate ingredientele si se lasa la dospit 30 min. Se pune aluatul pe masa presarata cu putina faina si se aplatizeaza. Se imparte in 8 bucati egale. Se modeleaza fiecare bucata de aluat in forma rotunda si se pune in tava cu hartie de copt. Se lasa la odihnit 45 min. Intre timp se preincalzeste cuptorul la 220 grade C. Se amesteca o lingurita de sare cu o lingura de apa si se ung chiflele. Se presara faian alba peste ele si folosind coada unei linguri de lemn, se imparte fiecare chifla in jumatate:




Se acopera din nou cu o folie si se lasa deoparte inca 10 min.
Se coc 20 min, pana cand baza lor suna a gol daca este lovita usor. Se lasa la racit pe un gratar metalic.


Sunt preferatele noastre!

--------------------------------------------------------------------------------

Ieri, inainte de a le baga in cuptor, am adaugat si seminte de dovleac pe mijloc:

Niciun comentariu: