vineri, 5 iulie 2013

Briose cu mascarpone (fara ou)


Nevoia m-a facut sa inventez si o astfel de reteta iar rezultatul a fost unul neasteptat de.....PUFOS :)

Ingrediente pentru 12 muffins:
- 200 g faina
- 100 g amidon
- 150 g zahar
- 50 ml ulei din samburi de struguri
- o cutie cu branza mascarpone
- 1/2 plic praf de copt
- 150 ~200 ml lapte

Din ingredientele de mai sus se formeaza un aluat pe care il turnam in tava de briose. Se tin la cuptor 30 min la 180 grade C + 2 minute pe ventilator in caz ca necesita rumenire.

Pentru variatie, se pot adauga fructe sau stafide hidratate. Eu le-am facut simple de aceasta data.

Supa crema de linte


Ingrediente:
- 2 cani linte uscata
- o ceapa
- 1 ardei gras rosu
- 2 morcovi
- 1 frunza de dafin
- 1 Lg boia dulce
- 1 Lg cimbru
- sare
- 1 legatura de marar

Lintea se spala si se fierbe. Intr-o alta cratita incingem putin ulei si calim ceapa, ardeiul.si morcovul, toate tocate marunt. Adaugam boia dulce, frunza de dafin  si cimbrul si mai lasam maxim un minut pe foc. Compozitia de legume o turnam in cratita cu linte. Lasam pe foc pana cand boabele sunt bine fierte.
Scoatem frunza de dafin si mai apoi pasam supa cu blenderul. Potrivim de sare si servim cu marar fin tocat.

Chiftelute de conopida


Ingrediente:
- o conopida medie
- 2 oua
- 4 linguri pesmet
- 2 linguri fulgi de drojdie inactiva
- 1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt
- 2 catei de usturoi pasati
- sare, piper

Se curata conopida si se pune la fiert intro cratita cu apa. Cand este gata, se scurge si se lasa la racorit intr-un bol. Se paseaza cu furculita pana devine un pireu dar nu foarte fin.  Se adauga restul de ingrediente si se amesteca pana cand obtinem o compozitie uniforma. Incindem uleiul in tigaie si formam chiftelute pe care le prajim pe ambele parti pana cand devin rumene.